Vellinge IP Östranplan
4 maj 2019
14:00

Referat: Vellinge IF - Köpingebro IF

Seriespelet fortsätter och vi åker till Vellinge för match mot Vellinge IF. Hemmalaget tillhör toppskiktet i tabellen och vi vet att det väntar en svår match för oss. På grund av jobb och konfirmationer, egen eller inom familjen, är det en decimerad skara som ska ta sig an motståndarna.

Truppen i dag: Suzanna Andersson, Tilda Johansson, Annie Jönsson, Clara Ingvarsson, Linnéa Andersson, Emelie Larsson, Fanny Damm, Josefine Åstrader, Alva Hansson, Tindra Axelsson, Sara Ek Svensson, Selma Jinnevik och Filippa Råberg.

Det är inget vidare fotbollsväder. Kallt och blåsigt, i byarna riktigt kraftiga vindar. I första halvlek är det hemmalaget som får fördel av vinden. Redan innan det hunnit gå två minuter tar Vellinge ledningen med 1 – 0 efter en hörna. Det är en start på matchen som istället vi hade behövt. Att med en gång hamna i underläge är tungt. Vi reser oss från chocköppningen och en handfull minuter senare har vi ett riktigt bra anfall där Alva, Tilda och Sara gemensamt sätter tryck på hemmalaget. Ytterligare några minuter senare har vi en resultatlös hörna från höger. I stället blir det Vellinge som efter knappt 20 minuter ökar på sin ledning till 2 – 0. Också detta efter en hörna. Även om vi nu har en hyggligt bra period blir det allt mer hemmalaget som styr. I den 40: e minuten är det nära 3 – 0. Bollen dansar på mållinjen innan vi lyckas få undan den och skapa lite lugn. I paus är ställningen 2 – 0 till hemmalaget.

Den andra halvleken börjar ungefär som den första. I den 47: e minuten blir det 3 – 0 på en frispark. Bara ett par minuter senare ökar Vellinge på sin ledning till 4 – 0 efter ett bra inlägg från vänster och där vi inte klarar av att rensa undan. Matchen är nu i princip avgjord men vi fortsätter att kämpa och försöka komma in i spelet. En kvart före slutet kan Tilda reducera till 4 – 1. Vi är nära att göra ytterligare ett mål men i stället blir det en snabb omställning och en hemmaspelare kommer ensam med Suzie och ställningen är 5 – 1. På tilläggstid kommer så matchens sista mål. Slutresultat 6 – 1.

Även om vi förlorar klart gör vi egentligen ingen dålig match. Vårt problem har en tid varit att vi inte får undan bollen då vi har fasta situationer mot oss. När vi väl kommer tillrätta med detta, och vi är trots allt på väg, kommer spelet att bli klart annorlunda och bättre.

Idag hyllar vi laget som gör vad som är möjligt mot ett övermäktigt motstånd. Känslan är ändå att vi är på gång. Det tänker vi visa i de två följande matcherna den här veckan. Först på onsdag 8 maj hemma mot Wollsjö och därefter på fredag 10 maj borta mot Dalby/Genarp. Hoppas vi ses.